Trend 2: Gezond, met een uitdaging

 

Alavi volgt de actuele evoluties en trends op de voet. Kruiden, specerijen en de daarbij horende smaken en geuren zijn de instrumenten waarmee we elke dag aan de slag gaan. Als betrouwbare partner, als taste engineers, als innovators en trendsetters denken wij met u mee en speuren we onafgebroken naar vernieuwing en verbetering.

In deze nieuwbrief behandelen we de tweede van een zestal trends!
Gebaseerd op data, feiten, ervaring, contacten, kennis en onze tomeloze ambitie om altijd en overal de vinger aan de pols te houden, verrijken we daarmee u en uw onderneming.

Als de taste engineers die we bij Alavi zijn.

 


 
 
 
We zijn er ons allemaal van bewust: gezondheid is van levensbelang. Hoe langer we van kwaaltjes gespaard blijven, hoe rijker we onszelf voelen. We koppelen die gezondheid bovendien prominenter dan ooit aan wat we eten.
 
 
 
 
 
Toegegeven, de economische krachten vinden jaarlijkse groei ook cruciaal, al lijkt de recente wereldwijde pandemie toch heel wat mensen in de richting van ‘gezondheid’ te duwen. Het is niet onterecht.

 

 

 

 


En toch … de economische concurrentiegedachte helemaal laten schieten, doen we ook niet graag. Zelfs ‘gezondheid’ is zoveel makkelijker te realiseren wanneer er een uitdaging aan verbonden is. Veertig dagen zonder vlees. Tournée Minérale. 500 gram groenten en fruit per dag. Zelfs het gras groeit tegenwoordig als challenge.
 
Een uitdaging, een spel, een score, een app of smartwatch die bijhoudt hoeveel dagen er nog overblijven zodra die eerste drie makkelijk achter de rug zijn, het blijken allemaal hulpmiddelen om vol te houden en door te zetten. Het maakt niet uit waarom we die nodig hebben, of wie ze uit zijn of haar slimme marketingstrategische plan laat vloeien, feit is dat ze effect hebben. Een uitdaging werkt. Het is makkelijk vol te houden als er een gemeenschap is die meedoet.
 

Less mag more worden …

 
Belangrijker voor de foodindustrie is dat al die leuke en uitdagende initiatieven een attitudeverandering creëren.
 
Suiker, zout, vet, sauzen, overdaad … de consument wordt zodanig vaak gewezen op de ongezonde gevolgen ervan, dat hij of zij nooit meer helemaal loskomt van de gedachte. Dat hoeft ook niet.
 
Gezond is goed. Als we erin slagen het goed in te vullen. Dat betekent dat we gaan voor echte kruiden. Voor echte smaken. Voor bio. Voor ‘less’ dat ‘more’ is.
 

     

… in een wisselend patroon

Niemand is altijd en overal even hard gefocust. Niemand houdt de strijd eeuwig vol, de boog altijd gespannen of de teugels op elk moment strak.
 
Gezond is goed. Als we het af en toe eens laten schieten.
 
Het is het patroon van de periodieke vaster, van het gezin dat drie keer per week die kwaliteitsvolle foodbox laat komen, van de tweeverdieners die van vrijdagavond de vaste aperitiefafspraak maken en de sobere werkweek met grandeur afsluiten.
 
Het is onze uitdaging hen daarin tegemoet te komen. Opties te bieden die een balans vormen en vooral: die echte smaak bevatten!