Trend 1 -2023: Flexi, veggie of vegan met smaak

Ook dit jaar volgt Alavi de actuele evoluties en trends op de voet. Kruiden, specerijen en de daarbij horende smaken en geuren zijn de instrumenten waarmee we elke dag aan de slag gaan. Als betrouwbare partner, als taste engineers, als innovators en trendsetters denken wij met u mee en speuren we onafgebroken naar vernieuwing en verbetering.

In deze nieuwbrief behandelen we de eerste van een viertal trends!
Gebaseerd op data, feiten, ervaring, contacten, kennis en onze tomeloze ambitie om altijd en overal de vinger aan de pols te houden, verrijken we daarmee u en uw onderneming.

Als de taste engineers die we bij Alavi zijn.


Té is nooit goed, zei ons moeder. Niet in de ene richting en evenmin in de andere. Behalve de echte uitersten, blijf een grote groep de wijze raad van moeder in gedachten houden. Het resultaat is een pak selectieve consumenten.
Wisselende kiezers, op zoek naar smaak en waarde
Vandaag behoren ze wel tot de doelgroep, morgen niet en overmorgen misschien weer wel. En ze wensen die vrijheid ter beschikking te hebben. Veel kiezen, vaak wisselen en soms eens twijfelen, het zorgt voor een behoefte aan veel opties. Er is vaak niet één juiste weg, er zijn er drie, vier, vijf. Of zes.

Lekker is het sleutelwoord.

Het is aan de producenten en de voedingsindustrie om al die wegen open te houden. Niet makkelijk, lijkt de eerste conclusie: alles opties open maar geen zekerheden, dat stelt een aantal uitdagingen. Misschien, maar laat ons in plaats van op de verschillen op de gelijkenissen focussen.
Of iemand nu vegetariër, vegan of flexiariër is, van lekker eten houden
ze allemaal. Niemand is tegen bio, tegen duurzaam. De man of vrouw die groenten verkiest boven vlees, verlangt net zo goed een gevarieerd, lekker
en smaakvol gerecht als de persoon die geen dierlijke producten wenst te consumeren. En terecht!
Lekker en kwaliteitsvol, met heerlijke en eerlijke ingrediënten een perfecte, goed uitgekiende mix aan smaken creëren, dat is de uitdaging die we onszelf moeten durven stellen. Of dat dan met groenten, dierlijke producten of vlees als fundament is, laten we in het midden.

Bio is de grondtoon.

Een extra en zeer belangrijk aandachtspunt is dat de wisselende eter doorgaans ook een bewuste eter is. Het bio- en duurzaamheidsaspect leunt hier nauw bij aan en bepaalt mee het keuzegedrag van deze consument.
De makkelijkste weg – en de naam zegt het – is driemaal daags en zeven keer per week fastfood op tafel (of in de auto of te voet op weg naar school) toveren maar ‘makkelijk’ is niet wat de vegetariër, flexiariër of veganist verkiest.
Bewustzijn, dat typeert deze consubeterende klant. Weten waar iets vandaan komt. Weten hoe iets groeit, bloeit en uiteindelijk smaakt, is deel van het verhaal. Groen is dus goed, als het echt goed is.
Niet ‘zomaar’.
Nooit ‘zomaar’. .

     

Lees ook onze eerder gepubliceerde Trendletters: