Verlofregeling tijdens eindejaarsperiode 2020

Alavi gaat er een week tussenuit.

We zijn gesloten zijn van donderdag 24 2020 om 12h t.e.m. vrijdag 1 januari 2021. Op maandag 04 januari 2021 zijn wij terug beschikbaar.

Tijdens deze periode zijn er geen levering noch afhalingen mogelijk en is er ook geen productie.

We wensen iedereen een deugdoende vakantie en een gezond 2021

Het Alavi Team

Meer weten

Wij zijn experten in biowetgeving

Aan welke normen moet je biologisch product voldoen? De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd. Dat betekent dat de wetgever bepaalt aan welke normen een bioproduct moet voldoen om als biologisch verkocht te mogen worden. Die specifieke wetgeving is heel gecompliceerd.

Gecompliceerd kan je het wel noemen. Zelfs over de gemeenschappen heen en in de aangrenzende landen zijn de regels verschillend. Gelukkig weten we met ons team perfect hoe we de wetgeving moeten toepassen.

Zo is nitriet in Duitsland toegelaten in bioproducten en vleeswaren maar niet in Vlaanderen of Wallonië. In Vlaanderen gebruiken we nitraat als vervanger en in Wallonië is dat al helemaal verboden.

Vandaar is het belangrijk om samen te werken met een team dat hierin gespecialiseerd is. Wij zijn een team van ingenieurs die continu bijgeschoold worden en gepassioneerd zijn door voeding. Zie je de bomen door het bos niet meer? Laten we samen bekijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Meer weten

We zoeken tot aan de andere kant van de wereld voor het juiste bio ingrediënt

Het is vaak een uitdaging om goede bioproducten te vinden omdat bepaalde smaken of specifieke ingrediënten moeilijk verkrijgbaar zijn. Geen uitdaging is ons te veel, dat merk je snel in ons filmpje.

Bioproducten zijn heel moeilijk verkrijgbaar. Door ons breed netwerk slagen we erin om heel wat exotische producten tot hier te krijgen. Daardoor kunnen we zo goed als alle smaken bio maken.

Een klant was op zoek naar een heel pikant product. Onze biocayennepeper bleek nog niet pikant genoeg te zijn. Toen hebben we een goede leverancier gevonden in India die voor ons de ghost pepper kon leveren. Die peper is ongeveer dertig keer pikanter dan de gekende cayennepeper. We importeren die vanuit India en leveren aan de klant. Zoek je een exotisch moeilijk te vinden ingrediënt? Daag ons uit!

Meer weten

Klassieke producten omgezet naar bioproducten, een casestudie met marinade

Welke klassieke producten worden bij ons getransformeerd tot een lekker bioproduct? Een lekkere marinade is noodzakelijk om tot een smaakvol product te komen. En laat dat nu onze specialiteit zijn. We maakten onze eigen biomarinade!

In het verleden gebruikten wij verschillende soorten biomarinades uit Duitsland. Het product was niet slecht, maar het had een typische Duitse smaak. We hebben de marinade omgezet naar een smaak die typisch Belgisch is. Hoe? We zijn begonnen met olijfolie en hebben die steekvast gemaakt. Bovendien biokruiden aan toegevoegd en bij die marinade gezet. Wil je ook een bioreceptuur op maat gemaakt? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer weten

Klassieke producten omgezet naar bioproducten, een casestudie met curry

Welke klassieke producten worden omgezet naar bioproducten? Een gekend en veelgebruikt kruidenmengsel in België is de curry. Geen kwalitatief bioproduct voorhanden? Alavi to the rescue!

We vonden op de Belgische biomarkt geen goede curry. Daarom gingen we op onderzoek en maakten onze eigen biocurry! We startten met een analyse van alle curryproducten die beschikbaar zijn op de markt. Uit die marktstudie konden we de leider der curry’s achterhalen. Op basis van dat populaire product zetten we de ingrediënten om naar bio. Tot slot haalden we de mosterd eruit en kwamen zo tot een green label product die bovendien ook allergenenvrij is.

Wil jij een bioreceptuur op maat? Neem gerust contact met ons op!

Meer weten

Klassieke ingrediënten of superfood?

Niet alleen voor de klassieke markt zorgen wij dat de smaak goed zit, ook voor de superfood, bio- en greenlabel producten. Het assortiment van Alavi kan je dus onderverdelen in twee groepen. Onze zaakvoerder legt het verschil kort uit.

Met de klassieke lijn bespelen we de conventionele markt. Dit zijn vooral de hulpstoffen en kruiden die je terugvindt in het gewone circuit. Die zijn niet van een biolabel voorzien en worden dus ook minder gecontroleerd. De tweede lijn, de green lijn, kan je grofweg indelen in drie verschillende groepen, nl. superfood, bio en green label. Superfood kent zijn oorsprong uit de medische wereld en wordt vooral genuttigd om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Als voorbeeld van superfood- of bio ingrediënt hebben we de Sencha en Matcha thee. Deze worden gekweekt in open velden in de zon waardoor veel antioxidanten vrijkomen. En die zijn op hun beurt goed voor de mens en het voedingsmiddel. Wil je ook een product met een groene nutriscore? Vraag ons advies!

Meer weten

Zoekt u onvindbare bio ingrediënten?

Heb jij al eens stilgestaan hoe ingrediënten en smaken in je voeding worden opgebouwd? Alavi ontwerpt en verkoopt deze smaken voor voedingsbedrijven, met specialisatie in bio ingrediënten. Hoe doen wij dit? Dat licht Lieven Vandeputte, onze zaakvoerder, kort voor je toe.

“We starten met het analyseren van de ingrediënten of kruiding die aanwezig is in het klassieke receptuur. Zo kunnen we het klassieke verhaal ombouwen naar een smaakvol bio recept. We gaan op zoek naar bestaande bio ingrediënten die vindbaar zijn op de markt. Zijn ze onbestaande? Dan gaan we het ingrediënt of kruid zelf samenstellen vanuit een natuurlijk oogpunt.

Voor een fabrikant in de voedingssector bijvoorbeeld, hebben we een gehaktmengeling met klassieke kruiding omgebouwd naar een biokruiding. Ben je ook op zoek naar onvindbare bio ingrediënten of wil je jouw klassieke recept omzetten naar bio? Wij maken graag een gratis staal!

Meer weten