Geef die pizza een extra kick met de kruiden- en specerijenmengelingen van Alavi

Pizza is een culinair meesterwerk dat wereldwijd geliefd is om zijn eenvoud en veelzijdigheid. Toch kan de toevoeging van de juiste specerijen- en kruidenmengelingen je pizza naar een geheel nieuw niveau tillen! Of je nu een klassieke margherita of een gedurfde pepperoni pizza maakt, hier zijn enkele tips om je pizza's correct op smaak te brengen.

Pizzakruiden
Pizzakruiden

1. Basilicum

Een onmisbaar kruid voor elke pizza liefhebber, basilicum voegt een typische smaak toe die perfect past bij tomatensaus en mozzarella. Strooi de basilicum over je pizza vlak voordat je hem serveert voor een onmiskenbare smaakexplosie.

2. OREGANO

Dit kruid is een klassieker op pizza's en voegt een heerlijke aardse smaak toe. Strooi gedroogde oregano over de tomatensaus voordat je de kaas toevoegt voor een extra laag van smaak.

3. TIJM

Tijm voegt een subtiele, kruidige smaak toe die goed past bij rijke toppings zoals champignons of worst. Probeer tijmblaadjes toe te voegen aan je pizza voordat je hem (voor)bakt voor een heerlijke geur en smaak.

4. ROZEMARIJN

Voeg voor een vleugje luxe wat verse rozemarijn toe aan je pizza. Deze kruidige en harsachtige smaak past perfect bij geroosterde groenten of gegrild vlees-toppings.

5. KNOFLOOK

Of je nu knoflookpoeder over je pizza strooit of deze gebruikt in de tomatensaus, knoflook voegt een heerlijke hartige smaak toe die de andere ingrediƫnten versterkt.

6. Kruidenmengelingen (op maat)

Eenvoudig je pizza's op smaak brengen? Probeer onze Alavi kruidenmengelingen zoals Italiaanse kruidenmix of pikante kruidenmix. Deze mengelingen bevatten een combinatie van (bio)kruiden zoals basilicum, oregano, tijm, knoflook en rode peper, waardoor ze perfect zijn voor het afkruiden van je pizza's met een minimale inspanning

Jouw pizza's nog unieker maken? Laat dan een kruidenmengeling op maat van jouw eigen pizza-creatie ontwikkelen door onze MaĆ®tre d'Epices! Meer info? Klik hier! 

 

En jij? Ga jij voor de traditionele pizza-smaken of laat je je creativiteit de vrije loop met onconventionele toppings? Met het toevoegen van specerijen- en kruidenmengelingen transformeer je jouw pizza van gewoon naar buitengewoon!